Inland Kenworth

[vc_row][vc_column width=”2/3″ el_position=”first”][mk_image_slideshow images=”7587,7586,7579,7588,7584,7583,7582,7581″ image_width=”770″ image_height=”450″ effect=”fade” animation_speed=”700″ slideshow_speed=”7000″ pause_on_hover=”false” smooth_height=”false” direction_nav=”true”][mk_divider style=”thin_solid” divider_width=”full_width” margin_top=”30″ margin_bottom=”15″ width=”1/1″ el_position=”first last”][vc_column_text disable_pattern=”false” align=”left” margin_bottom=”10″ p_margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last” title=”About the Project”]

Inland Kenworth’s concrete tilt-up building was designed using a green strategy, incorporating environmentally sustainable elements both inside and outside.  The facility itself boasts a high-intensity lighting system which saves energy by automatically adjusting to ambient outdoor lighting conditions, while the site employs an innovative rainwater management system which sees parking lot run-off stored in large settling ponds. Another feature of the system has rainwater and snowmelt from the roof carried via a sluice box to the streambed below and into the Northfield Road drainage system, which outlets into a natural wetland.

The Inland Kenworth project was featured in WaterBucket’s Showcasing Green Infrastructure Innovation on Vancouver Island Series 2007, and has been the recipient of several awards, including:

  • 2007 VIREB Commercial Building Awards: Award of Merit in the Industrial category;
  • 2006 City of Nanaimo GREEN AWARD for environmental achievement; and
  • 2006 City of Nanaimo Design Award. in the Industrial category.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ el_position=”last”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″ p_margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Location:

Nanaimo, BC

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid” divider_width=”full_width” margin_top=”10″ margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″ p_margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Type:

Design-Build/New Construction

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid” divider_width=”full_width” margin_top=”10″ margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″ p_margin_bottom=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”]

Size:

33,000 sq ft

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Works