fbpx
Inland Kenworth

Inland Kenworth’s concrete tilt-up building was designed using a green strategy, incorporating environmentally sustainable elements both inside and outside. The facility itself boasts a high-intensity lighting system which saves energy by automatically adjusting to ambient outdoor lighting conditions, while the site employs an innovative rainwater management system which sees parking lot run-off stored in large settling ponds. Another feature of the system has rainwater and snowmelt from the roof carried via a sluice box to the streambed below and into the Northfield Road drainage system, which outlets into a natural wetland.

The Inland Kenworth project was featured in WaterBucket’s Showcasing Green Infrastructure Innovation on Vancouver Island Series 2007.

Location
Nanaimo, BC
Size
33,000 sq ft
Status
Completed
design, development and construction packages
Have an idea you want to develop?

Find out how our innovative building solutions can help you maximize the value of your development.